Verhalen

25-jarig Jubileum Arjan Kempers

Interview met Arjan Kempers over zijn tijd bij Olde Kalter en hoe het allemaal begon. 

“Kansen om iets anders te doen zijn er iedere week en vrijwel elk uur heb je wel een nieuwe uitdaging”

Arjan Kempers is al 25 jaar hoofd uitvoerder bij ons. Met zijn ervaring en kennis is hij een van onze goudhaantjes. Wat maakt dat hij er zonder nadenken nog eens 25 jaar aan vast zou willen plakken? We vroegen het hem gisteren!

Arjan zat nog op de Land- en Tuinbouwschool en werkte bij een boomkwekerij. Vlak voordat hij een stageplek moest kiezen, kreeg hij een aanbod waar hij geen ‘nee’ tegen durfde te zeggen: “Gerald kwam weleens bij ons thuis, maar ik verwachtte toen niet dat hij speciaal voor mij zou komen om te vragen of ik bij Olde Kalter een vaste baan wilde. Dat was bovendien ook vrij bijzonder in die tijd hoor.” Hij weet nog goed wat zijn leraar destijds zei: “Arjen, als je een kans hebt op een vaste baan, dan moet je die nu met beide handen aangrijpen.”

‘Hoe meer chaos, hoe groter de uitdaging’

Arjan besteedde zijn eerste drie jaar aan grondwerk, voor een groot project in Hengelo waar 125 woningen werden gebouwd. In die jaren kreeg hij steeds meer de smaak te pakken: “Ik begon eerst op de vrachtwagen, maar kreeg er geleidelijk steeds meer taken bij. Rioolwerk, straatwerk, beton bestellen.. Ik werd steeds breder ingezet.” En precies dat bevalt Arjan zo goed, dat hij niet iets beters zou kunnen bedenken dan werken voor Olde Kalter. “Het is zo afwisselend wat je doet. Iedere dag leer je iets nieuws, kansen om iets anders te doen zijn er iedere week en vrijwel elk uur heb je wel een nieuwe uitdaging. Soms is het gepland, maar het komt ook regelmatig voor dat ik over een kwartier op de A1 sta om alles af te sluiten. En hoe groter de chaos, hoe mooier ik de uitdaging vind. Anders kun je dit werk ook niet doen.”

‘Multifunctioneel zijn’

Die afwisseling en flexibiliteit is niet alleen elkaar wat gunnen, maar ook een ‘bewuste stimulans’, vertelt Arjan: “Bij Olde Kalter willen ze dat je multifunctioneel bent, omdat dan alles makkelijker wordt. Bijvoorbeeld om taken van elkaar over te nemen en om uurtjes te vullen als het even rustig is, want er is altijd genoeg te doen. Zeker als je multifunctioneel bent.” Wat voor Arjan ook belangrijk is geweest al die jaren? De vrijheid en het vertrouwen dat hij krijgt: “Ik werd altijd helemaal vrijgelaten. Je krijgt een lijst mee met taken en je moet maar zien hoe je het oplost. Dat zorgt ervoor dat je verantwoordelijkheid neemt, maar ook de vrijheid hebt om na te denken over een oplossing. Dat maakt het werk ook iedere dag weer uitdagend. Gewoon doen en als je hulp nodig hebt dan staan ze allemaal voor je klaar.”

Als voorbeeld noemt Arjan de verkeerstechniek waar hij 15 jaar geleden samen met een collega een gedeelte van heeft opgezet: “Ik had totaal geen verstand van verkeerstechniek, maar we zijn het gewoon gaan uitzoeken. Bovendien hadden we de juiste mensen om ons heen waardoor veel ook vanzelf op zijn plek viel. En tja, fouten maak je. Bij Olde Kalter gaat het er vooral om of je ervan geleerd hebt en dan is het goed. Ik heb in al die 25 jaar nog nooit een woordenwisseling gehad of wat, dus dat zegt genoeg over de sfeer bij ons. Ook daarom zit ik voorlopig ook wel goed bij dit prachtige bedrijf!”

Ook werken bij Olde Kalter?

Afwisseling? Je weet straks niet anders. Uitdagingen? Iedere dag. Gezelligheid? We hebben zelfs onze eigen chefkok: Luc! Jezelf ontwikkelen? Laat maar horen die plannen. Kortom: solliciteren bij ons kan wel eens je beste idee ooit zijn.