Trots, ambitieus en betrouwbaar sinds 1923.

In 1923 legde de eerste generatie Olde Kalter met paard en wagen het fundament voor het succesvolle bedrijf dat we nu nog steeds zijn. Nu, meer dan 100 jaar later, blijven we ons ontwikkelen in waar we goed in zijn. Want stilstand is achteruitgang.

Wat we doen? Dat doen we goed. En op tijd.

Van wegafzetting tot het transporteren van containers. Je moet er gewoon staan. Want tijd is kostbaar. Tijd telt. Dankzij jarenlange ervaring hebben wij er ons vak van gemaakt.

Wat kunnen we voor je doen?

Multifunctioneel familiebedrijf

Met een betrokken team van ruim 40 medewerkers zijn we actief op meerdere terreinen. Bekijk onze projecten en ontdek op welke terreinen we actief zijn!

Projecten overzicht

Samenwerkingen waar we op bouwen

Olde Kalter door de jaren heen

Hoe het allemaal begon...

Met paard en wagen legde de eerste generatie in 1923 het fundament voor het bedrijf dat we nu zijn. Toen al gold het ‘familieprincipe’ dat je niet moet wedden op één paard, maar moet blijven investeren en nieuwe wegen moet ontdekken. 

1923
De eerste jaren: alles voor de toko

In de eerste decennia lag de focus altijd op grondwerk en transport. Bijna alles wat werd verdiend ging linea recta naar het bedrijf. Frans, Gerrit, Leo en Harrie Olde Kalter vormden jarenlang de kern waar het bedrijf om draaide. Er werd toen wel 16 uur per dag gewerkt. Vijf kuub zand uitladen werd met de schop gedaan en als het even kon werden tot in de kleine uren de wagons met meel leeggehaald op het station van Hengelo. 

1960
Investeren

De uitbreiding van Hengelo in de jaren ‘70 waren voor ons de echte groeijaren. Met de bouw van nieuwe wijken zoals Driene en de Hasseler Es en nieuw te bouwen industrie aan de Wegtersweg kregen we er flink wat werk bij. In die tijd schoten ook de aannemersbedrijven als paddestoelen uit de grond.

Tot de jaren ‘80 waren de winters altijd rustige periodes bij ons, want met grondwerk kon je niet zoveel als de grond bevroren was. De winter bleek wederom een nieuw kanaal voor ons. En zo werd er ieder jaar wel iets nieuws gekocht om aan de vraag uit de markt te blijven voldoen.


1980
Klaar voor de toekomst

De bouw leek geen grenzen te kennen en de introductie van het verplicht scheiden van afval was ophanden. Het was voor ons het begin van nog meer jaren van groei. Rond die tijd begonnen we ook met de eerste afvalcontainers waar de meeste mensen ons inmiddels van kennen.

1995
Verkeerstechniek

In 2008 tijdens de kredietcrisis zakten onze grondwerkactiviteiten grotendeels weg. En nét op dat moment hebben we ons eigen verkeerstechniek opgericht. Personeel werd razendsnel omgeschoold en al snel kwamen de eerste verkeersopdrachten binnen. En we deden het allemaal mét dezelfde mensen! 


2008
2023

Werken bij Olde Kalter? Misschien wel je beste idee ooit.

Afwisseling? Je weet straks niet anders. Uitdagingen? Iedere dag. Gezelligheid? We hebben zelfs onze eigen chefkok: Luc! Jezelf ontwikkelen? Laat maar horen die plannen. Kortom: solliciteren bij ons kan nog wel eens je beste idee ooit zijn. 

Bekijk vacatures